Divat

Aláöltözés a hétköznapokban - nőknek

Aláöltözés a hétköznapokban - nőknek

A tökéletes külsőre mindkét nem képviselői törekednek, főleg amikor választékosan kell megjelenni. Vannak apró ‘kulisszatitkai’ a jólöltözöttségnek, cseppet sem mindegy például, mit viselünk a ruhánk alatt.

Márciusban még fázunk blúzban

Az öltözködésre vonatkozó elvárások nem mindig teszik könnyűvé az életet. Amikor elegánsan kell megjelennünk, inget, blúzt kell viselnünk, akkor nem mindig érezzük magunkat komfortosan.

A férfiaknak például nemrég egy startup feltalált egy ing szélét csipesszel megtartó harisnyatartót, amely megakadályozza, hogy a nadrágból kicsússzon a ruhadarab. A termék meglepően sikeres, ami azt mutatja, nagy igény van a makulátlan külsőt biztosító rejtett megoldásokra.


Ugyanígy időnként nőként is nehéz megoldani, hogy elegánsak legyünk, és egyben komfortosan érezzük magunkat. Az egyik legérdekesebb kérdés, mit vegyünk a blúz, vékony felső vagy garbó alá, hogy ne fázzunk.

Télen, amikor rétegesen öltözködünk, és vastag ruhadarabok vannak rajtunk, nem nehéz aláöltözni a felső rétegnek. Bonyolultabb a helyzet, ha beköszönt a tavasz, viszont még nem megfelelő a hőmérséklet ahhoz, hogy mindössze egy réteget viseljünk.

A klasszikus csipkés kombinék ideje már rég leáldozott, nagy szerencsénkre, hiszen a régi idők műszálas, szúrós csipkéit kevesen viselnénk szívesen.


Kivédhető a megfázás, felfázás

Kivédhető a megfázás, felfázásHa kicsit is hűvös van, erősen ajánlott reggel egy plusz aláöltözős réteget felvennünk.

A derék rész, a vese környéke fontos, hogy kellően melegen legyen, és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat. A vese az egész szervezet energiaháztartásának egyensúlyában központi szerepet játszik.


Szerencsére a gyártók felfedezték, hogy ma is nagy igény van egy felsőnk alatti láthatatlan, ámde kényelmes darabra. Ha rövid a felsőnk, esetleg a dzsekink rövid szabású, akkor a hiányzó derékrészt akár egy derékmelegítővel is kipótolhatjuk.


Számos megoldást bevethetünk emellett, amíg megérkezik a nyár, és eszünkbe sem jut több réteget felvenni. Vékony és láthatatlan trikót is felvehetünk, akár szűkített blúz alá is.


Trikó, egyben melltartóTrikó, egyben melltartó
A melltartó is feleslegessé válik azokban a darabokban, amelyeknek előformázott kosaras a mellrésze. A vékonyan bélelt kosárral, az állítható pánttal ellátott felső gyakorlatilag egy meghosszabított melltartót jelent.

Ha - a férfiakhoz hasonlóan - attól tartunk, trikónk felgyűrődik, akkor a bodyt is választhatjuk. Az elmúlt pár évben ez a darab, ami a kilencvenes évek elejének nagy kedvence volt, újra reneszánszát élte.


Vannak olyan bodyk is, amelyek nyakkivágása lehetővé teszi, hogy akár pólóként  hordjuk őket, miközben alul praktikus módon kikapcsolhatóak.