Eger vezető hír

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

A hangszerek királynője a templomok hűvösében

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont egy nem mindennapi koncertsorozat, mely magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. 

Bérletes koncertjeink megszokott helyszíneit ezúttal meseszép templomok tereire cseréltük. Az orgonamuzsikára épülő koncertek felemelő nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára, a templomok hűvösében. Az OrgonaPont 2017 augusztusában összesen 16 városban, 28 koncerttel várja a kedves közönséget. A hangszerek királynőjét a programsorozat keretében a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg. Unikális élményben lehet részük az OrgonaPont koncertjeire ellátogatóknak, hisz ritka hangszerpárosításokat hallhatnak. Az önmagában is lenyűgöző orgonahangzás ezúttal hol trombita, hol hegedű vagy éppen egy furulya virtuóz játékával egészül ki. Emellett olyan koncertekkel is készülünk, ahol az orgona és az énekhang egyvelege zengi majd be a templomot.

Kovács Szilárd

Az egri Bazilikában augusztus 28-án 20 órakor Kovács Szilárd, a pécsi Székesegyház orgonistája ad koncertet. A művész pályájának kiemelkedő eredménye az 1999-ben Budapesten megrendezett Liszt Ferenc Nemzetközi Orgonaversenyen a mezőny legjobb magyar versenyzőjeként harmadik helyezést ért el. Két alkalommal is részesült a Fischer Annie Zenei Előadóművészi Ösztöndíjban és elnyerte a Debrecen Kultúrájáért kitüntető díjat is. A koncert különlegességét adja, hogy nem csupán egy orgonakoncertről van szó, hiszen Szabadi Vilmos, világhírű, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész fog közreműködni. A koncerten felcsendülnek Kovács Szilárd saját szerzeményei, de a közönség olyan zeneszerzők műveit is meghallgathatja, mint Bartók, J.S. Bach, Vierne vagy Sosztakovics.

 

www.orgonapont.hu

 

Jegyek válthatók a Gárdonyi Géza Színház jegyirodájában (3300 Eger, Hatvani kapu tér 4.), online a jegymester.hu oldalon, valamint az előadás előtt a helyszínen!


További információk: +36/30/302 8523
Jegyár: 1 900 Ft
Kedvezmény: nyugdíjas, diák, Filharmónia bérlettel rendelkező: 1 500 Ft


További kedvezmény: Amennyiben valaki felmutat az OrgonaPont 2017 programsorozat bármely 2 koncertjéről 1-1 belépőjegyet, akkor a 3. koncertre ingyenes a belépés.