Eger vezető hír

Elfogadták Eger idei költségvetését

Elfogadták Eger idei költségvetését

A kiemelkedő arányú fejlesztési forrásoknak köszönhetően 40,7 milliárd forintot megközelítő bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el a közgyűlés Eger idei költségvetését.

Habis László polgármester kiemelte: a költségvetési főösszeg 2014 óta folyamatosan nő, az idei büdzsén belül a beruházások aránya csaknem 60 százalékos, ami példátlan Eger történetében. A tervezés során kiemelt szempont volt a pénzügyi stabilitás megőrzése - tette hozzá. "Támaszkodhattunk arra is, hogy adóbevételeink 2013 óta folyamatosan nőnek, tavaly első alkalommal elérték az 5 milliárd forintot, és mindez úgy valósult meg, hogy közben nem emeltük azok mértékét" - fogalmazott. A hiánnyal idén sem kalkuláló büdzsét ezúttal is konstruktív vita után, ellenszavazat nélkül, 13 képviselő támogatásával, öt tartózkodás mellett fogadta el a testület.

 

Elfogadták Eger idei költségvetését

Eger költségvetési főösszege 2014 óta folyamatosan nő, az idei büdzsén belül a beruházások aránya csaknem 60 százalékos

 

A mintegy 3 milliárd forint központi támogatáson és 9,2 milliárd forint saját bevételen túl 24 milliárd forintot megközelítő forrás szerepel önkormányzati nagyberuházások finanszírozására. A működési költségekre mintegy 11 milliárd forintot különít el az ez évi költségvetés - tájékoztatott a városvezető. Habis László rámutatott: az elmúlt évi után az idei büdzséből is kitűnik, hogy Eger "történelmi léptékű fejlesztések időszakát éli", a beruházásokat és felújításokat tartalmazó költségvetési tételek uniós és állami finanszírozású, valamint önerős beruházásokat egyaránt tartalmaznak.