Eger vezető hír

Elkészült az egri Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztése

Elkészült az egri Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztése

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott a kórház fejlesztését lezáró avatóünnepségen hangsúlyozta, hogy idén 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, amelyből a kormány hétszázmillió forintot biztosított 2015 végén a beruházás folytatása érdekében.

"Nem ez lett a világ legjobb kórháza, de nagyon sokat léptünk előre annak érdekében, hogy megnyíljanak a lehetőségek az újabb fejlesztések előtt" - mondta Nyitrai Zsolt. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója szerint a kormány támogatása nélkül nem kerülhetett volna Egerbe minőségi diagnosztika.

 

Befejeződött a Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztése

Befejeződött a Markhot Ferenc Kórház 7,3 milliárd forintos fejlesztése

 

A 7,3 milliárd forintos fejlesztés keretében háromszintes technológiai tömb épült, lebontották az elavult épületeket, megújult az eszközpark, korszerűbbé váltak a betegellátás feltételei. Az új technológiai tömbben kapott helyet a sürgősségi betegellátó osztály, a központi intenzív és aneszteziológiai osztály, a tíz műtőből álló műtőblokk, az európai színvonalú központi laboratórium, a központi sterilizáló, valamint az új gyermekosztály. A beruházásnak köszönhetően a radiológiai osztályon is végezhetnek kardio-CT-vizsgálatot.

 

/T.D.