Eger vezető hír

Fejlesztik Eger kerékpárút-hálózatát

Fejlesztik Eger kerékpárút-hálózatát

Habis László polgármester közölte: uniós és állami támogatásból három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, bruttó 305 millió forintból várhatóan idén októberre elkészülő beruházás célja a Kistályai út és a déli iparterület közlekedésének fejlesztése, ezen belül kerékpáros útvonalak kialakítása. A polgármester szerint fontos szempont a munkába járás feltételeinek javítása és biztonságos alternatív közlekedési lehetőségek megteremtése az egriek, különösen a déli városrészén élők és dolgozók számára.

 

Fejlesztik Eger kerékpárút-hálózatát

Három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén

 

Közlése szerint a projekt keretében 1685 méter aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton, egészen a Kőlyuk úti csomópontig. A Kőlyuk úton a Bánki Donát útig 500 méter hosszban kerékpáros nyomvonal létesül, amelyet felfestésekkel és táblákkal jelölnek ki. Szintén felfestéssel jön létre kerékpárút egy további 800 méteres szakaszon, a Kőlyuk úttól Andornaktálya közigazgatási határáig.  

MTI/T.D.