Eger vezető hír

Idén valósulnak meg a fejlesztések az egri kórházban

Idén valósulnak meg a fejlesztések az egri kórházban

Az egri Markhot Ferenc Kórházban egymilliárd forintot meghaladó összegű állami és uniós, valamint saját forrásból valósulnak meg fejlesztések idén.

Vácity József főigazgató elmondta, hogy tavaly több mint 30 közbeszerzési eljárást folytattak le, a munkák egy része elkészült, illetve jelenleg is tart. Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg, vagy fejeződik be hamarosan. A nővérszálló 470 millió forintos belső felújítása és a szimulációs labor 200 millió forintból történő kialakítása 2018-ban várhatóan szintén lezárul - sorolta.

 

Több mint egymilliárd forintból fejlesztik idén az egri Markhot Ferenc Kórházat

Az elmúlt bő fél évben mintegy 916 millió forint értékű infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés valósult meg

 

Hangsúlyozta, hogy mindezt több, országosan is példaértékű kezdeményezésükhöz hasonlóan az intézmény stabil, kiegyensúlyozott pénzügyi helyzete és munkatársi közössége tette lehetővé. A múlt évet 150, az ideit 560 millió forintos költségvetési többlettel kezdték, miután korábban sikerült csökkenteniük működési kiadásaikat. Nyitrai Zsolt, a város és a térség országgyűlési képviselője a helyi eredményeket sorolva rámutatott: a Markhot Ferenc Kórház munkája országosan is példaértékű. Ennek egyik bizonyítéka a fiatal orvosokat tavaly óta támogató, Ringelhann Béla-ösztöndíj, amely a nemzetközi hírű, egri származású professzor nevét visel. Emlékeztetett: ezt megelőzően, mintegy 270 millió forintból, "egy régi Hospinvest-adósságot" - több mint 1200 dolgozó elmaradt cafeteriáját - is sikerült rendezniük.

 

MTI/T.D.