Eger vezető hír

Kezdődik az egri intermodális csomópont tervezése

Kezdődik az egri intermodális csomópont tervezése

Nyitrai Zsolt sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyedi kormánydöntés alapján, több mint háromszázmillió forintból elkezdődhet a helyi intermodális, azaz a tömegközlekedést közös rendszerbe szervező csomópont előkészítése Egerben.

A város és a térség országgyűlési képviselője elmondta: a megyeszékhely 327 millió forintot fordíthat az összességében több milliárd forint értékű közlekedési infrastruktúra-fejlesztés tervezésére. Maga a beruházás egységes rendszerbe szervezi, összehangolja, ésszerűsíti és korszerűsíti a helyi és távolsági vasúti- és autóbusz-közlekedést Egerben - húzta alá. Az intermodális csomópont előkészítése mellett a tervek szerint halad a várost az M3-as autópályával összekötő M25-ös autóút kivitelezése és kormányfői ígéret van az Egert elkerülő út megépítésére is.

 

Kezdődik az egri intermodális csomópont tervezése

A tervek szerint halad a várost az M3-as autópályával összekötő M25-ös autóút kivitelezése

 

A politikus kitért arra is, hogy a beruházásnak része lesz a helyi taxiközlekedés rendszerbe illesztése, a csomópont kerékpáros megközelíthetőségének kialakítása, valamint egy parkolóház építésével jelentős parkolóhely-bővítés is. Habis László polgármester a tájékoztatón arról beszélt: az említett projekt meghatározó része lesz a Modern Városok Program egri beruházásainak. Szólt arról, hogy megállapodást kötöttek a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel és a fenntartható városi mobilitási tervet is elkészítették, melyet forgalomszámlálás, valamint a helyi lakosokkal, civil szervezetekkel való konzultáció előzött meg.

 

MTI/T.D.