Eger vezető hír

Médiaműhelyt nyitottak Egerben

Médiaműhelyt nyitottak Egerben

Szeptembertől az egri Eszterházy Károly Egyetemen csúcsminőségű, a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott számítógépeket használhatnak tudásuk fejlesztésére a diákok és tanárok. A médiaműhelyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke adta át.

Karas Mónika, az NMHH elnöke beszédében kulcsfontosságúnak nevezte, hogy olyan tudást szerezhessenek meg a hallgatók, amellyel később alakítói lehetnek a média és a hírközlési iparágnak. Az új stódió a kilencedik, a vidéki egyetemek közül pedig a negyedik. A kreatív informatikai eszközöket biztosító médiaműhelyek révén az NMHH 2012 óta járul hozzá a felsőoktatási intézményekben folyó magas színvonalú oktatáshoz.

 

Egerben nyitotta meg kilencedik egyetemi médiaműhelyét a nemzeti médiahatóság

Karas Monika, az NMHH elnöke és Liptai Kálmán, az egri Eszterházy Károly Egyetem rektora támogatási szerződést írt alá az egyetemen kialakított médiaműhely avatásán 

 

A 13 millió forintból létrehozott médiaműhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont, s az egyéni alkotómunkára is világszínvonalú infrastruktúrát biztosít. A grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok és utómunkák elvégzése alkotja a megoldható feladatok palettáját. 

/T.D.