Eger vezető hír

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere

Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület) lett Eger polgármestere, aki a béke helyreállítását tartja legfontosabb feladatának és a helyiekkel együtt tervezi vezetni a hevesi megyeszékhelyt.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: szerinte nagyon jó programot készítettek csapatával és sikerült is bemutatniuk mindazt, amit szeretnének Egerben elérni a következő esztendőkben. "Végtelenül büszke vagyok a város lakosságára azért, hogy nem ült fel a zsarolásnak és nem hitte el a rólam terjesztett hazugságokat" - fogalmazott. Az emberek a legnemesebb választ adták erre az immár másfél éve tartó mocskolódásra - tette hozzá. Jelezte: polgármesterként a "nulladik", azaz a legsürgetőbb lépésnek tekinti azoknak a helyi jogszabályoknak a módosítását, amelyek eddig nem tették lehetővé, hogy a fontos ügyekbe a megyeszékhely lakossága beleszólhasson. Ezek legfontosabb elemei az elektronikus népszavazás bevezetése, a polgármesteri fogadóórák visszaállítása és a városi közgyűléseken a lakossági hozzászólások lehetőségének biztosítása lesznek - sorolta.

 

Mirkóczki Ádám Eger polgármestere

 

Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: nem egyedül, hanem 53 ezer emberrel, az egriekkel közösen akarja vezetni Egert. Szólt arról is, hogy számos nagy horderejű elképzeléssel vág neki a település irányításának, ám amíg nem látja pontosan a helyi költségvetés számait és mozgásterét, addig ezek között nem szeretne sorrendet kialakítani. A béke helyreállítása azonban olyan cél, amelyet minden másnál fontosabbnak tart - jelentette ki. Emellett pedig a következő öt évben bizonyítani szeretné mindazoknak, akik vasárnap nem rá voksoltak, hogy mégis jobban járnak vele, mint az eddigi városvezetéssel - jegyezte meg.