Eger vezető hír

Ösztöndíjprogram az egri kórházban

Ösztöndíjprogram az egri kórházban

A Markhot Ferenc Kórház ösztöndíjprogramot indított rezidenseinek, a résztvevők jövedelemkiegészítésként havi bruttó 100 ezer forint támogatást kapnak.

A Ringelhann Béla egri születésű orvosprofesszor nevét viselő program célja, hogy a fiatal orvosokat támogassák, megtartsák a szakorvosokat, így biztosítják az utánpótlást. Vácity József igazgató hangsúlyozta, hogy az ösztöndíj országosan egyedülálló, a kezdeményezést pedig az intézmény stabil gazdálkodása tette lehetővé.  Emlékeztetett rá, hogy bő egy éve elkezdték egy "munkatársi közérzetjavító" intézkedéssorozat bevezetését is. 

 

A Markhot Ferenc Kórház ösztöndíjprogramot indított rezidenseinek

A Markhot Ferenc Kórház ösztöndíjprogramot indított rezidenseinek

 

Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott az egri kórházról kiemelte, hogy az elmúlt időszakban több mint 7 milliárd forintból korszerűsítették az intézmény épületeit és eszközparkját, folyamatban van a nővérszálló energetikai felújítása, egy napelemprojekt, és informatikai fejlesztések is várhatók. Ezen kívül mintegy 270 millió forintból sikerült rendezni a kórház korábbi, több mint 1200 dolgozót érintő cafetéria-problémáját is. Az ösztöndíjprogram névadója, Ringelhann Béla orvos, a Magyar Tudományos Akadémia doktorához köthető a helyi önálló központi laboratórium létrehozása, aktív szerepet vállalt az afrikai ország első orvosi egyetemének megalakításában, és a WHO támogatásával hematológiai kutatásokat is végzett.

 

/T.D.