Eger vezető hír

Részben új helyszínen lesz a Kaláka Fesztivál

Részben új helyszínen lesz a Kaláka Fesztivál

Június 28. és július 1. között Egerben, a 39. Kaláka Fesztivált részben új helyszíneken rendezik meg, ám a megszokott összművészeti programokkal és a folkzenei műfaj legnépszerűbb hazai képviselőinek koncertjeivel, kiállításokkal és családi programokkal várják idén is a látogatókat.

A szervezők tájékoztatása szerint az egri vár rekonstrukciós munkáinak előkészületei miatt az eseménynek ezúttal Eger történelmi belvárosa ad majd otthont, ahol a Kaláka együttes mellett fellép többek között Sebestyén Márta és Andrejszki Judit, a Besh o droM, a Budapest Klezmer Band, valamint Szirtes Edina Mókus és kvintettje. A megnyitó június 29-én lesz az Eszterházy téren, míg a fesztivál hagyományos nyitóelőadását, a Verskoncertet idén Egerszalókon, a barlanglakások mellett kialakított színpadon tartják egy nappal korábban: június 28-án este.

 

Részben új helyszíneken, de a megszokott programokkal várják az érdeklődőket a 39. Kaláka Fesztiválon

Részben új helyszíneken, de a megszokott programokkal várják az érdeklődőket a 39. Kaláka Fesztiválon

 

Ugyancsak a fesztivál felvezetőjeként nyílik Dsida Jenő költő életét és munkásságát bemutató kiállítás a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban június 29-én délelőtt. Az esti koncerteket péntektől vasárnapig két színpadon, felváltva rendezik az Eszterházy téren és a Líceum díszudvarán 17 és 23 óra között. A fesztivál hétvégéjén napközben ugyancsak az Eszterházy téren családi programok, többek között báb- és gyerekszínházi előadások, táncprodukciók, kézműves vásár, mesterségbemutatók és foglalkoztatók várják az érdeklődőket.

MTI/T.D.