Eger vezető hír

Sebességváltó üzem alapkövét rakták le Egerben

Sebességváltó üzem alapkövét rakták le Egerben

A ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme jövő nyárra készül el mintegy 100 millió eurós beruházás részeként, 770 új munkahelyet hoz létre a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok, amely személygépjárművekhez készülő 8 fokozatú automata sebességváltók gyártásának egri telephelye lesz.

A vállalat több mint húsz éves fennállása óta ez a legnagyobb fejlesztése, reményeik szerint a most induló bővítés a gyár következő 20 évét is megalapozza. Az anyavállalat világszerte 40 országban van jelen és gyárt erőátviteli berendezéseket, a magyarországi fejlesztés edményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik.

 

Mintegy 100 millió eurós beruházás részeként épül meg a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme

Mintegy 100 millió eurós beruházás részeként épül meg a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme

 

 

Habis László polgármester kiemelte, hogy a megyeszékhely vállalta és folyamatosan segíti a ilyen és hasonló, "nagy jelentőségű, jövőt építő beruházások előkészítését, megvalósítását". Meggyőződése szerint ez a "nagyléptékű fejlesztés" gazdasági és társadalmi értelemben is meghatározó eredményeket hoz majd Eger és a térség számára. A ZF Hungária beruházása a régió legnagyobb volumenű és legtöbb munkahelyet létesítő projektje - hanzgott el az ünnepségen.

 

/T.D.