Eger vezető hír

Szociális és fejlesztő központ nyílt Egerben

Szociális és fejlesztő központ nyílt Egerben

Az Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központja nyílt meg Egerben, amely a város szakirányú ellátórendszerének szolgáltatásait kiegészítő, hiánypótló intézmény.

Az egri önkormányzat 17 millió forintból újítatta fel az épületet, amely a jövőben pszichiátriai betegek 90 férőhelyes nappali intézményeként, ám emellett szociális fejlesztő központként is működik majd. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszönetet mondva támogatásáért és együttműködéséért hangsúlyozta: ennek köszönhetően az Ökumenikus Segélyszervezet új otthonra lelt Egerben. Ez az első intézménye a segélyszerveztnek Heves megyében, amit egy használaton kívüli, felújításra szoruló ingatlanból alig háromnegyed év alatt alakítottak ki.

 

Szociális és fejlesztő központ nyílt Egerben

Az Ökumenikus Segélyszervezet új egri szociális és fejlesztő központja 


Az átadott szociális és fejlesztő központ az empátiát, a segítségre szorulók megértését, valamint a nehéz helyzetben lévő emberek iránti elkötelezettséget jelképezi Egerben - mondta Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Habis László, a megyeszékhely polgármestere közölte, hogy Eger önkormányzata nagy figyelmet fordít a szociális szolgáltatások bővítésére, fejlesztésére. Ennek elismeréseként néhány hete megkapták az idősbarát önkormányzat címet.

MTI/T.D.