Eger vezető hír

Turisztikai fejlesztés indul Egerszalókon

Turisztikai fejlesztés indul Egerszalókon

260 millió forintos kormányzati és európai uniós támogatással új, turisztikai célú közösségi tér és településközpont létesül Egerszalókon.

A beruházás alapkő-letételi ünnepségén Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője Egerszalókot a régiós idegenforgalom egyik központjának, ékszerdobozának nevezte. Emlékeztett rá, hogy a tavalyi rekordév volt a magyar turizmus számára, a fejlesztések pedig komoly vonzerőt jelentenek, és az ágazat erősödéséhez vezetnek. Varga István polgármester a projekt részleteiről kifejtette: a napokban kezdődő és a tervek szerint szeptember végéig tartó kivitelezés során felépül egy két részből álló épületegyüttes, amelyben információs iroda, helyi kézműves termékek üzlete, egy nívós cukrászda, illetve fagylaltozó is helyet kap.

 

Turisztikai fejlesztés indul Egerszalókon

A fejlesztések komoly vonzerőt jelentenek, és a turizmus erősödéséhez vezetnek

 

A létesítmény körül rendezvényteret alakítanak ki. A beruházás teljes költségvetése megközelíti majd a 300 millió forintot. A polgármester szerint a település új központja Egerszalók vonzereje lesz a helyiek és az idelátogató turisták számára egyaránt.