Eger

300 milliós fejlesztés egri Tobroco Machinery Kft-nél

300 milliós fejlesztés egri Tobroco Machinery Kft-nél

Több mint háromszáz millió forintból vásárol és állít üzembe gyártókapacitást bővítő gépeket és berendezéseket, továbbá alakít ki új raklaptároló állványrendszert egri üzemében a Tobroco Machinery Kft.

A cég tájékoztatása szerint az 50 százalékban a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán elnyert uniós forrásból megvalósuló fejlesztés után az eddig munkagép-alkatrészeket gyártó, holland tulajdonú üzem teljes gépek összeszerelésére is képes lesz. A beruházást az utóbbi években növekvő európai piaci igények mellett a magyarországi leányvállalat szerepének hangsúlyosabbá tétele indokolja - emelték ki.

 

300 milliós fejlesztés egri Tobroco Machinery Kft-nél

Az építőipari és mezőgazdasági munkagépek összeszerelésével foglalkozó cég 40-60 százalékos árbevétel-növekedést érhet el

 

A társaság jelezte: termékeik teljes egészében Hollandiába kerülnek, ahonnan az összeszerelt gépeket a világ számos országába szállítják. A kft. 94 embert foglalkoztat, ám a beruházás előre láthatólag szükségessé teszi a dolgozói létszám további növelését. Kitértek arra is, hogy a megvalósulást követően reményeik szerint 3 év alatt legalább 40-60 százalékos árbevétel-növekedést eredményező fejlesztés kiadásainak önrészét saját forrásból és hitelből finanszírozzák.

 

MTI/T.D.