Eger

A kormányablakok szerepéről tartottak sajtótájékoztatót Egerben

A kormányablakok szerepéről tartottak sajtótájékoztatót Egerben

A magyar közigazgatás átalakítása és a bürokráciával kapcsolatos díjak mérséklése, megszüntetése mellett a legfőbb célunk az, hogy visszaszerezzük az emberek bizalmát, amely a 2010 előtti években megingott az állammal szemben – jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára azon az egri sajtótájékoztatón, amelyet közösen tartott Nyitrai Zsolt miniszteri biztossal, Eger és térsége országgyűlési képviselőjével.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, hogy a kormányzati cél az volt, hogy azok az eljárások, amelyek az állam számára fontosak, ám az állampolgárok aktivitását igénylik, azok legyenek ingyenesek, vagy nagyon olcsók, a folyamat pedig gyors és egyszerű. Mindezek következményeként 2016 elejétől első alkalommal térítés nélkül válthatják ki az érintettek a személyi igazolványt és a lakcímkártyát, a jogosítványt, a diákigazolványt, a vállalkozói igazolványt, a telepengedélyt, valamint ingyen kaphatják kézhez az állami nyilvántartásokban szereplő adatokat, így például az adóhatóság által kiadott igazolásokat is, melyekért korábban fizetni kellett – tette hozzá a honatya.

 
A két politikus sajtótájékoztatója


Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy 2010 után megkezdődött a magyar közigazgatás átalakítása, amely azóta is sikeresen folyik. Az eredmények között említette a kormányablakok kialakítását, az integrált ügyfélszolgálatokat, valamint az állami rezsicsökkentés elindítását.


MTI / MCOnet