Eger

A szilvásváradi lovasközpont fejlesztése befejezéshez közeledik

A szilvásváradi lovasközpont fejlesztése befejezéshez közeledik

Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter elmondta, hogy csaknem 1,9 milliárd forint hazai forrásból épült meg a lovasközpont fedeles lovarda, amely igazi otthona lesz a hazai lovassportnak.

A szilvásváradi program, amely három ütemből áll, része a 2014-ben elindított Kincsem Nemzeti Lovas Programnak és további több milliárdos beruházást tartalmaz. A következő ütemekben megújul, és négy évszakossá válik egyebek mellett a szabadtéri lovaspálya egy 6000 fős lelátóval. A beruházások felélénkítik a település idegenforgalmát, lovassportját és jelentős befolyással lehetnek a lótenyésztésre is.

 

szilvásváradi lipicai lovas központ

A szilvásváradi lipicai lovas központ három ütemben 6,8 milliárd forintos keretből teljesen megújul

 

A szilvásváradi lipicai lovas központ három ütemben 6,8 milliárd forintos keretből teljesen megújul, a teljes beruházás jövő évben fejeződik be. A fejlesztéseknek köszönhetően Szilvásvárad már 2017-ben jelentős helyszíne lesz a lovassportnak és a Magyar Lovassport Szövetség segítségével a település 2018-ban a négyesfogathajtó-világbajnokság, 2019-ben pedig a kettesfogathajtó-világbajnokság megrendezésére pályázik.

 

/T.D.