Eger

Átfogó infrastruktúra-fejlesztés Egerben

Átfogó infrastruktúra-fejlesztés Egerben

Egy tavaly év végi kormánydöntés szerint hamarosan átfogó infrastruktúra-fejlesztés kezdődik el a megyeszékhelyen. A Miniszterelnökség területi infrastrukturális fejlesztések programja keretében egymilliárd forint áll Eger rendelkezésére.

Városszerte utak, kerékpárutak, járdák, hidak, csapadékvíz-elvezető csatornák, buszmegállók és parkolók újulnak meg, válnak szebbé, rendezettebbé és korszerűbbé. A 32 helyszínt érintő beruházássorozat első 22 elemének bruttó 400 millió forintból megvalósuló kivitelezése hamarosan elkezdődik és várhatóan ez év végéig be is fejeződik.

 

Egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés kezdődik Egerben

Városszerte utak, kerékpárutak, járdák, hidak, csapadékvíz-elvezető csatornák, buszmegállók és parkolók újulnak meg

 

A második ütem bruttó 600 millió forintból 2018-ban valósul meg, ezek összetettebb, hosszabb előkészítést igénylő munkák. Habis László polgármest szerint köszönet illeti a kormányt a fejlesztések lehetővé tételéért, hiszen ilyen típusú támogatásban Eger korábban még nem részesült. Ugyanakkor az önkormányzat is sokat tett a projekt megvalósítása érdekében azzal, hogy a forrás felhasználásához szükséges, a lakosság és a képviselők igényeit, elképzeléseit tükröző szakmai programot a rendkívül feszes határidőn belül elkészítette.

 

/T.D.