Eger

Eger lesz a Magyar Festészet Napja központi helyszíne

Eger lesz a Magyar Festészet Napja központi helyszíne

Eger ad otthont idén a Magyar Festészet Napja fő rendezvényének: az Élő magyar festészet 2018 című meghívásos tárlat mintegy kétszáz alkotása áttekintést ad a kortárs magyar festészet egészéről.

Verebes György, a Magyar Festészet Napja Alapítvány elnöke, Munkácsy-díjas festőművész sajtótájékoztatón közölte: az egri Kepes Intézetben október 13-án nyíló kiállításon három festőgeneráció munkáiból tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők. A tárlat egyediségét az adja, hogy a szokásokkal ellentétben a festményeket nem különítették el korosztályonként egymástól, így "érdekes, remélhetőleg kellemes meglepetéseket, frissítő élményeket okozó szembesítések lesznek láthatók a falakon" - fogalmazott.

 

Eger lesz a Magyar Festészet Napja központi helyszíne

Eger ad otthont idén a Magyar Festészet Napja fő rendezvényének

 

A többi egri programra kitérve szólt a Sacrum kortárs szakrális festészeti kiállításról, amelynek az Érseki Palota ad otthont. Jelenidő címmel festő szakos hallgatók tárlata nyílik az Eszterházy Károly Egyetem Líceum épület aulájában, míg az EKE Vizuális Művészeti Intézetében Ozsvát Sára-emlékkiállítást rendeznek. A Ziffer Sándor Galériában unikális üvegfestmény-kiállítást láthat a közönség, ugyancsak október 13-án tartják a Női vonal VII. kiállítás zárórendezvényét is az egri Templom Galériában. Habis László polgármester elmondta, hogy a város anyagilag is támogatta az eseményt, amelyet szakmai szervezőmunkával is segített annak érdekében, hogy a helyi programelemek minél több látogatót vonzzanak Egerbe.
 

MTI/T.D.