Eger

Felgyorsul a közlekedés Egerszalók és a Kőlyuk út felé

Felgyorsul a közlekedés Egerszalók és a Kőlyuk út felé

Megszüntették az ideiglenes forgalomelterelést a 25 sz. főúton az átépített körforgalmú kereszteződésben, az autósok a csomópont valamennyi ágát használhatják már. 

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. tájékoztatása szerint ütemterv szerint halad az M25 északi ütemének építési munkálatai, melynek kereteben megépül az andornaktályai elkerülő, valamint megvalósul az 252 sz. főút rekonstrukciója is. A május óta tartó kivitelezési munkálatok során földmunkák, humuszolás, töltés- és áteresz-építés valósult meg, valamint gázvezetékek, kőolaj, kőolajtermék szállítóvezetékek bontási és kiváltási munkálatai is folyamatban vannak.

 

Felgyorsul a közlekedés Egerszalók és a Kőlyuk út felé - forrás: nif.hu

A 25 sz. főúton az autósok a csomópont valamennyi ágát használhatják már

 

Jelenleg a 2502. sz. úton a főpályán magastöltés építése és árokburkolat készítése zajlik, a körforgalom továbbépítését, valamint az aszfaltozási munkálatokat végzik. Az Eger-patak híd alaptest betonozása és a hídfő vasszerelése, és a vasút feletti híd cölöpözése is megkezdődött. A 252. sz. főúthoz kapcsolódóan szintén a töltés-, védőréteg- és szegélyépítését végzik, és az aszfaltozási munkákat követően a megtörténik a rézsűrendezés, valamint a Városi út, vízfolyás feletti híd befejező munkálatai. A fejlesztésnek köszönhetően 2018 nyarára az érintett települések tehermentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzitforgalom jelentette balesetveszélytől is.

 

/T.D.