Eger

Felújítják a Tisza-hidat

Felújítják a Tisza-hidat

Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd felújítása miatt, március 27-étől május 14-éig pótlóbuszok járnak majd Kisköre és Abádszalók között.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a jelzett időszakban Heves és Pusztataskony között terelőúton, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével lehet majd közlekedni. 

A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a pótlóbuszok március 27-étől ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek, de ez a menetrendjüket nem érinti. 

 

Hetekre lezárják a kiskörei Tisza-hidat jövő szerdától felújítás miatt

Hetekre lezárják a kiskörei Tisza-hidat jövő szerdától felújítás miatt 

 

Az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülőútvonalon közlekednek. A Volánbusz 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján. A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen és az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást országos és regionális járataihoz.

A MÁV és a Magyar Közút közösen fedezi a híd felújításának és karbantartásának költségeit. A korszerűsítés eredményeként megszűnik majd a vasúton a 20 kilométer/órás sebességkorlátozás, a megengedett sebesség 40 kilométer/órára változik.