Eger

Hungarikummá tennék az Egri Bikavért

Hungarikummá tennék az Egri Bikavért

A kezdeményezést Nyitrai Zsolt Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszteri biztos jelentette be március 24-én egy borász fórumon.

Az egri konferencián a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója, Ducsai-Oláh Zsanett adott elemzést az egri borok külföldi értékesítésének lehetőségeiről. Nyitrai elmondta: ötödjére rendezik meg a szakmai fórumot, melyeken korábban már Szijjártó Péter és Fazekas Sándor minisztereket is vendégül látták. Ezek az alkalmak nagyon hasznosnak bizonyultak: a hegyközségi törvény módosítása előtt itt mondhatták el véleményüket a borvidék borászai, itt fogalmazódott meg az Egri Borvidéket három nyelven bemutató könyv ötlete, az egriborvidek.eu portál vagy a fejlesztés alatt álló mobil applikáció elkészítése is – jelentette ki Nyitrai.

 
Az egri TV beszámolója a fórumról


További célunk – közölte a parlamenti képviselő -, hogy a Bikavér első lépésben kerüljön be a Magyar Értéktárba, majd kapja meg a hungarikum minősítést. Habis László polgármester a fórumon hozzá tette: szinte minden egri gazdaságfejlesztési, kulturális, turisztikai kezdeményezés kötődik a borhoz.


MTI / MCOnet