Eger

Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozója Egerben

Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozója Egerben

A Rákóczi Szövetség szervezi a július 25-29-ig tartó találkozót, több neves előadó közreműködésével, többek között Takaró Mihály és Liktor Katalin irodalomtörténész, Tari István, a délvidéki írószövetség elnöke és Dörner György színházigazgató is tart előadást.

Negyedik alkalommal szervezik meg a találkozót, azzal a céllal, hogy magyar nyelv és irodalom szakos tanárok szerte a Kárpát-medencéből összegyűlve tapasztalatokat, ismereteket cseréljenek. A programnak szerves része a tanárok továbbképzése, a szomszédos országok tanítási módszereinek ismertetése, a kortárs irodalom bemutatása, valamint a személye és szakmai kapcsolatok kiépítése.

 

A Kárpát-medencei magyar irodalomtanárok találkozóját a Rákóczi Szövetség szervezi

 

A rendezvényt az Egri Kereskedelmi Szakközépiskolában tartják 110 pedagógus részvételével. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke is beszédet mondott, témája a terrorizmus és a migráció összefüggése volt. Úgy fogalmazott, hogy az elkövetők nagy valószínűséggel összefüggésbe hozhatók a migrációval, cselekedeteik pedig a migráció által kiváltott közegben értelmezhetőek.

 

 

/T.D.