Eger

Kerekesszékes vívó világkupa verseny Egerben

Kerekesszékes vívó világkupa verseny Egerben

A magyar kerekesszékes válogatott három arany, három ezüst és két bronzérmet nyert az egri világkupán, a Hotel Eger&Parkban zajló világkupát február 17. és 19. között rendezték meg.

A verseny második napján Hajmási Éva arany-, Krajnyák Zsuzsa pedig ezüstérmet nyert tőrben, míg a pénteki nyitányon két arany és egy bronz jutott a magyaroknak. A kétszeres paralimpiai ezüstérmes Osváth Richárd imponáló vívással nyerte meg a tőrözők versenyét (A kategória), és ugyancsak kimagasló teljesítményt nyújtott a kardban Európa-bajnoki ezüstérmes Veres Amarilla, aki "gyengébbik" számában, párbajtőrben győzött (A). Ugyanitt harmadik lett Krajnyák Zsuzsa úgy, hogy az elődöntőben honfitársától kapott ki.

 

Kerekesszékes vívó világkupa Egerben

 Krajnyák Zsuzsanna és a francia Marine Ecorchon tőrözők a kerekesszékes vívó világkupa csapatversenyében

 

A hagyományos egri világkupaversenyének harmadik, egyben befejező napján másodikként végzett Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Dani Gyöngyi, Fóris Erika összeállítású tőrcsapat és Veres Amarilla kardban (A kategória), továbbá harmadik lett ugyancsak kardban (A) Osváth Richárd. Végül a hazai kerekesszékes vívók így három arannyal, három ezüsttel és két bronzzal zárták az egri világkupát.

 

MTI/T.D.