Eger

Kerékpárút-hálózat: Egerben elkészült 800 millióból

Kerékpárút-hálózat: Egerben elkészült 800 millióból

Több mint 10 kilométeres összefüggő kerékpárút-hálózatot alakított ki Eger mintegy 800 millió forintos beruházással, amelyhez 573 millió forintos európai uniós forrást használt fel a város a 220 millió forintos önerő mellett - hangzott el az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósult fejlesztés projektzáró rendezvényén 2015. december 17-én a hevesi megyeszékhelyen.

Habis László (Fidesz-KDNP), Eger polgármestere szerint a beruházás városszerkezeti, illetve városképi változást is eredményezett. A városháza tájékoztatása szerint a megyeszékhely, illetve az EVAT Zrt. és az Agria Adu Kft. alkotta konzorcium által megvalósított, áprilisban megkezdett beruházás során 6,7 kilométernyi új kerékpárút épült meg, 3,7 kilométeren pedig kijelölt szakasz várja a biciklistákat. Tűzoltó Múzeumnál pedig egy kerékpárszerviz is várja az arra közlekedőket.


A kerékpárút így immár a déli, egerszalóki elágazótól egybefüggően vezet a városon keresztül a Felsőtárkányig tartó kerékpárútig, majd innen tovább a bükki, kijelöléses szakaszon Lillafüreden át egészen Miskolctapolcáig, illetve Ómassáig. A Bükkben az országos közút mentén kitáblázott kerékpáros útvonal húzódik tíz kilométerenként kerékpáros pihenőkkel.


MTI / MCOnet