Eger

Megalakult a Heves megyei fejlesztéspolitikai kerekasztal

Megalakult a Heves megyei fejlesztéspolitikai kerekasztal

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, és Nyitrai Zsolt, Eger és térségének országgyűlési képviselője tartott Egerben közös sajtótájékoztatót.

Csepreghy elmondta: a kormány úgy készül, hogy a 2020-ig tartó uniós költségvetési időszak az utolsó lehetőség arra, hogy olyan beruházásokat finanszírozzon, amelyek a gazdasági növekedést segíthetik elő. Emlékeztetett, hogy a kormány megállapodást kötött Egerrel a Modern Városok Program keretében, az önkormányzati adósságkonszolidáció keretében pedig mintegy nyolcmilliárd forintot vállalt át.

 
Az EU-s pályázatokról szóló sajtótájékoztató 2016. április 8-án


Nyitrai Zsolt miniszteri biztos bejelentette, hogy az országban elsőként megalakult a Heves megyei fejlesztéspolitikai kerekasztal. A testület feladata a megye érdekeinek képviselete, és a fejlesztéspolitikáról szóló párbeszéd megteremtése. A tagok közt megtalálhatóak polgármesterek, a gazdasági és a civil élet, valamint a katolikus egyház képviselői, a gazdasági és az agrárkamara képviselője, a megye három egyéni országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés és a kormányhivatal vezetője, valamint az egri főiskola rektora.


MTI / MCOnet