Eger

Mérnök toborzás Egerben

Mérnök toborzás Egerben

"Egyetemisták céglátogatása” elnevezésű program keretében több mint 100 hallgató utazott Egerbe április 28-én a Debreceni Egyetemről a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A diákok a gépészet, az informatika, a villamosság, a mechatronik és a logisztika területeivel ismerkedhettek.

A program célja, hogy megoldást találjanak a megyében fellépő szakember hiányra, továbbá mind a cégek, mind a diákok megismerkedhessenek a lehetőségeikkel. A hallgatók elmondták, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a számukra, mivel eddig nem volt alkalmuk megismerkedi leendő munkakörnyezetükkel, az előttük álló elvárásokkal. Hansúlyozták, hogy hasonló programok kellenek a felsőoktatásba is. 

 

 

Gyenesné Sági Katalin a Platt 2003 Kft. személyügyi vezetője elmondta a hallgatók nagyon aktívak és érdeklődőek voltak, tetszett nekik a vállalt és a munkalehetőségek is, ráadásul elég rugalmasak ahhoz, hogy Egerbe költözzenek. A diákok ezenfelül bepillantottak Eger nevezetességeibe, szórakozási lehetőségeibe és a környék látnivalóiba.

 

/T.D.