Eger

Miért jó a kombinált tűzhely?

Miért jó a kombinált tűzhely?

Amikor eljön a pillanat, hogy új tűzhelyet kell vásárolnunk, azzal szembesülhetünk, hogy egyáltalán nem könnyű dönteni. Már a tűzhelyek esetében is nagyon széles a választék.

Természetesen otthonunknak vannak olyan adottságai, amelyek amik segítenek alapjaiban leszűkíteni a kört, majd jöhetnek az egyéni preferenciák is.

 

Alapkérdések

 

Járjuk körbe - akár szakember bevonásával - a kérdést, hogy mit bír el az elektromos hálózatunk. Ha társasházban lakunk, és nincs felújítva a rendszer, akkor könnyen megtörténhet, hogy egyszerűen nem bírja el például az elektromos tűzhelyet, se a főzőlapot, se a sütőt. Továbbá fontos kérdés, hogy szeretnénk-e gázt használni? Milyen járulékos költségekkel, engedélyeztetésekkel jár az, ha a gázt át kell helyeztetni vagy épp eleve be kell vezetni a konyhába?

 

Ellenben ha nincs ilyen jellegű problémánk, akkor eldönthetjük, hogy gáztűzhelyet, kombinált tűzhelyet, teljesen elektromosat, szabadon állót vagy beépített főzőlapot és sütőt szeretnénk konyhánkba. Itt már bőven pro és kontra érveket is felsorakoztathatunk, de azt mindig vegyük figyelembe, hogy mekkora a konyhánk, hányan szoktunk egyszerre ott tartózkodni, ki szokott főzni és milyen szokásaink vannak.

 

A kombinált tűzhely előnyei

 

A kombinált tűzhely megnevezés azt jelenti, hogy a főzőlap gázzal működik, a sütő pedig villanysütő. Így egyesül a gáz- és elektromos alapú tűzhely összes előnye a kombinált megoldásban. Sokan tartják úgy, hogy a gázégőkön főtt ételeknek más az íze, mert a tűz az tűz, attól fő az étel. Ráadásul ugyanolyan jól beállítható a hőfok, mint például egy indukciós főzőlap esetében.

 

 

Ma már a konyha legfontosabb készüléke számtalan kényelmi tulajdonsággal rendelkezik: alsó-felső sütés, melegen tartás, légkeveréses és grill funkció ugyanúgy része a kombinált tűzhely sütőjének, hiszen az is multifunkciós.

 

A kombinált tűzhelyek magassága és szélessége ugyanúgy változószintén változatos. Vannak nagyobb modellek, amelyek amik 6 gázégővel és nagyobb méretű sütőtérrel rendelkeznek és , valamint többféle színben is elérhetőek. Általában A energiaosztályú a besorolásuk.

 

+1 tipp

 

Praktikus szempontokat figyelembe véve pedig, ha épp valamiért nincs gáz, mert mondjuk karbantartják, még mindig használható a sütő, ha kombinált tűzhelyünk van. Fordítva is működik: vész esetén, ha valamiért nincs áram otthonunkban, a gáz részen még mindig megoldhatjuk az ebédfőzést vagy épp a vízmelegítést is.