Eger

Negyedszerre rendezték meg a Music Hungary konferenciát

Negyedszerre rendezték meg a Music Hungary konferenciát

A magyar zeneipar szakmai találkozó idei témái között szerepel a könnyűzene helyzete az oktatásban, valamint a film- és a zeneipar kapcsolata is. 

Idén 1,4 milliárd forintot utal az Artisjus a Nemzetközi Kulturális Alapnak, amely többek között a Cseh Tamás Programot is finanszírozza. Ez az összeg a tavalyi 1,8 milliárdhoz képest visszaesést fog okozni a programnak. Bajnai Zsolt, a megvalósításért felelős kollégium vezetője kiemelte, hogy a program legnagyobb előnye, hogy minden pályázóval igyekeznek folyamatosan tartani a kapcsolatot.

 

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója

 

Andy Vajna, a filmipar fejlesztésért felelős kormánybiztos szerint a filmes zeneszerzők hiányoznak, ez pedig egy "nagy lyuk" a magyar filmgyártásban. Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója beszámolt eddigi eredményeikről: öt év alatt 62 filmtervet támogattak, ebből született egy Oscar-díj a Saul fia jóvoltából. A konferencián Habis László, Eger polgármestere felidézte, hogy az utóbbi években felpezsdült a kulturális élet a városban. Ennek egyik bizonyítéka a Cseh Tamás Program "kistestvéreként" meghirdetett Egri Zenei Ifjúsági Program.