Gyöngyös

Már 600 dolgozó munkába állt a gyöngyöshalászi gyárban

Már 600 dolgozó munkába állt a gyöngyöshalászi gyárban

Az Apollo Tyres áprilisban átadott gyöngyöshalászi abroncsgyárában mintegy 600 dolgozó, a tervezett létszám harmada már munkába állt. Hamarosan elkészül a busz- és teherautó-abroncsüzem épülete is.

Az Apollo Tyres Hungary Kft. közleménye szerint jelenleg már több ezer abroncs gördül le naponta a gyártósorról. A 975 fősre tervezett gyár teljes kapacitásán évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. A 475 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült magyar gyártóbázis várhatóan 2018 őszére éri el teljes kapacitását, az idén pedig 2 millió darab abroncsot gyártanak Gyöngyöshalászon.

 

Már 600 dolgozó munkába állt a gyöngyöshalászi gyárban

Európában és belföldön is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a "Made in Hungary" felirat olvasható

 

A két év alatt felépített üzem az elmúlt hónapokban megkezdte a kiszállítást a kontinens országaiba, és belföldön is megjelentek az első olyan Vredestein abroncsok, amelyeken a "Made in Hungary" felirat olvasható. A gyöngyöshalászi gyárnak nagy szerep jut az anyavállalat stratégiai céljainak megvalósításában, amely az európai autógyárak közvetlen beszállítói partnereként kíván terjeszkedni. Az Apollo Tyres részt vesz a duális képzésben is: a 2016-ban Gyöngyösön és Hevesen elindult abroncsgyártó és abroncsgyártó technikus képzés első évfolyamának diákjai 2017 tavaszán tettek alapvizsgát, majd a csúcstechnológiával felszerelt gyöngyöshalászi gyárban kezdték meg gyakorlatukat.

MTI/T.D.