Gyöngyös

Példátlan kórházi együttműködés

Példátlan kórházi együttműködés

A gyöngyösi, a hatvani, a Nógrád megyei és a parádfürdői kórház együttműködésének köszönhetően valósult meg egy pályázati projekt, melynek köszönhetőena Bugát Pál Kórház fenntartási költségei csökkentek.

 

 

A több mint 235,5 millió forintnyi pályázati forrásból a gyöngyösi kórház több tekintetben is megújult: a hatvani kórházzal a betegétkeztetést, a salgótarjánival a mosodai szolgáltatást tették hosszú távon költséghatékonyabbá. A pályázati összegből a gyöngyösi kórház tálalási és mosogatási eszközeit cserélték le, míg a hatvaniban felújították a konyhát, amely így teljes kapacitással működik. A salgótarjáni kórházban fejlesztették a mosodai eszközöket, míg a gyöngyösi kórház a szállításhoz szükséges eszközöket szerezte be.

 

Példátlan kórházi együttműködés - forrás: gyongyos.hu

A közös pályázati projekt keretében adták át a gyöngyösi kórház új dolgozói éttermét

 

Az együttműködés jelentőségét méltatva Szabó Zsolt államtitkár kijelentette, hogy "jobb együtt küzdeni, mint kihagyni a lehetőségeket. A hatvani kórház vezetője, Stankovics Éva szerint, "ha van cél, akkor vezet oda út is". Örömmel fogadta, hogy az együttműködés által megtalálták az utat, amely mindegyik intézmény előnyére vált. Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója elmondta, hogy további több milliárdos terveik vannak, majd reményét fejezte ki, hogy meg is tudják valósítani azokat.

 

/T.D.