Heves megye

Fejleszt a Grabarics Építőipari Kft.

Fejleszt a Grabarics Építőipari Kft.

A Grabarics Építőipari Kft. közleménye szerint közel félmilliárd forintból, részben uniós támogatással jelentősen bővítik kapacitásukat és korszerűsítik technológiájuk informatikai hátterét.

hevesi beton-előregyártó üzemben generálkivitelezéssel, ingatlanfejlesztéssel, építőanyagok forgalmazásával és gépek bérbeadásával is foglalkozik a társaság. A fejlesztésnek köszönhetően az üzem évente 20 000 köbméter vasbetontermék előállítására és 10 000 tonna betonacél feldolgozására lesznek képesek, így az idén májusban indult és várhatóan egy év múlva záruló projekt eredményeként a hevesi termelőegységben készülő vasbetonelemek a külső megrendelések teljesítését is lehetővé teszik.

 

Bővíti kapacitását és korszerűsít a Grabarics Építőipari Kft.

A Grabarics Építőipari Kft. közel félmilliárd forintból jelentősen bővíti kapacitását és korszerűsíti technológiája informatikai hátterét

 

A fejlesztés részeként kiépítik a hevesi gyártóbázis Ipar 4.0 előírásainak megfelelő korszerű informatikai hátteret, mely a gyártási folyamatok szenzoralapú elemzését lehetővé téve segíti a menedzsment munkáját. Mindez a Kft. gyártókapacitása mellett növeli a versenyképességet is. A teljes beruházás mintegy 470 millió forintba kerül, az összeg felét pedig a cég uniós támogatásból finanszírozza.  

 

MTI/T.D.