Heves megye

Kapacitásduplázás Apcon

Kapacitásduplázás Apcon

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázist hozott létre a Heves megyei Apcon, a fejlesztés megduplázza a kapacitást, jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé és 130 új munkahelyet teremt.

A több mint 5,6 milliárd forintból megvalósult zöldmezős beruházást a kormány nettó 940 millió forinttal támogatta. Az apci ipari parkban 17 ezer négyzetméteres, világszínvonalú gyártóbázist hoztak létre, a magyar tulajdonú vállalat a hazai autóipar egyik sikeres és dinamikusan fejlődő szereplője. A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva és munkakörnyezetet kialakítva, valamint versenyképes vállalati stratégiát követve a térséget és Magyarországot is segíti a világ élvonalába emelni.

 

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. apci új üzemét

A CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új gyártóbázist hozott létre a Heves megyei Apcon

 

A CSABAcast projektje az elmúlt évtized legjelentősebb ipari beruházása a térségben. A cég a vissza nem térítendő állami támogatás mellett a következő években közel 1,9 milliárd forintos fejlesztési adókedvezményt vehet igénybe. A jelenleg több mint 400 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly mintegy 8 millió alkatrészt állított elő, melyek 95 százalékát exportálta. 

 

MTI/T.D.