Heves megye

Szupergyors internet hálózatot adtak át Heves megyében

Szupergyors internet hálózatot adtak át Heves megyében

Közel 250 millió forintból újabb hat Heves megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a fejlesztés átadásán, Csányon hangsúlyozta: a Bodonyban, Csányon, Nagyúton, Kompolton, Egerfarmoson és Tarnaleleszen, a Magyar Telekommal és a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás összesen 1937 háztartást érint. Ezen belül Csányon 369 háztartásban, összesen 69 millió forint értékben valósult meg hálózatfejlesztés.

 

Sszupergyors internet hálózatot adtak át Heves megyében

A szupergyors internet hálózat érzékelhetően javítja az életminőséget a községben

 

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az eseményen rámutatott: az internet nem csupán kaput nyit a nagyvilágra, de időt takarít meg, hiszen egyre több ügy intézhető és termék vásárolható meg a világhálón. Medve István polgármester kijelentette: Csányon mérföldkő a szupergyors internet hálózat kiépítése, amely kulcsfontosságú a jövő szempontjából és több helyi fejlesztéssel együtt érzékelhetően javítja az életminőséget a községben. Tájékoztatása szerint a beruházásnak köszönhetően Csányon a Szip programban minimálisan elvárt 30 megabit helyett másodpercenként 2 gigabit sávszélesség is elérhetővé vált.