Heves megye

Több adó folyt be idén Heves megyében

Több adó folyt be idén Heves megyében

Heves megye gazdasági szereplői tavaly 9,2 százalékkal több adót, 256 milliárd forintot fizettek be az államkasszába az egy évvel korábbihoz képest.

Lukács György, a NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a Heves megyei TOP 50 kiadvány bemutatóján közölte: 50 ezer vállalkozás működik a megyében, amely bár az ország területének alig 4 százalékát teszi ki és lakosságának 3 százalékát adja, az ipari termelése meghaladja az országos átlagot. A megye vállalkozásai az elmúlt évben megközelítőleg 1804 milliárd forint nettó árbevételt értek el, ez 8,2 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az export növekedése még ennél is dinamikusabb: 11 százalék volt, mértéke pedig ismét meghaladta az összes árbevétel 50 százalékát, ami azt mutatja, Heves megye továbbra is exportorientált.

 

Heves megye gazdasági szereplői tavaly 9,2 százalékkal több adót fizettek

Heves megye ipari termelése meghaladja az országos átlagot

 

Szólt arról is, hogy a foglalkoztatásra szintén pozitív tendenciák jellemzőek: 2017-ben a munkanélküliségi ráta 4,3 százalék volt, míg a bruttó átlagkeresetek 16 százalékkal emelkedtek, így a megyei átlagbérek tavaly meghaladták az országos átlagot. A TOP 50 vállalkozás jelentősége egyre meghatározóbb, a megye gazdaságának gerincét ezek a cégek alkotják. A kiadványból kiderül: Heves megye ötven legjelentősebb cége között az első helyen továbbra is a hatvani székhelyű Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft. szerepel. A tavalyi harmadik Mátrai Erőmű Zrt. 82,9 milliárd forint nettó árbevételt elérve egyet előre lépett, megelőzve az egri székhelyű Robert Bosch Automotive Steering Kft-t.