Heves megye

Új iskolával és tornateremmel bővült Erk

Új iskolával és tornateremmel bővült Erk

Új általános iskolai épületet és tornatermet adtak át a Heves megyei Erken, az ünnepségen elhangzott, hogy a kormány számára kiemelt jelentőségű feladat a jövő nemzedékek nevelésének, egészséges fejlődésének támogatása, és ehhez korszerű infrastrukturális háttér biztosítása.

"Olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája" - idézte Szent-Györgyi Albert szavait Sárfalvi Péter, nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta, hogy a jövő nemzedék támogatásának szellemében épült mintegy 340 millió forintos állami támogatásból Erken az új tornaterem és négy tantermes iskolaépület. 

 

Új iskolaépületet és tornatermet adtak át Erken

Csaknem 130 diák tanulhat korszerű körülmények között Erken

 

Az iskolaépületben a tantermek mellett tanári szobát, szertárakat, mosdókat alakítottak ki, így a létesítmény, melyben könyvtárat is berendeznek, így korszerű körülmények között tanulhat csaknem 130 diák és tanáraik, valamint az intézmény összes dolgozója. A tornaterem ugyancsak alkalmas a legnépszerűbb, csarnokban játszható csapatsportokra és a mindennapos testnevelés számára is ideális. Pető László polgármester kijelentette, hogy ekkora beruházásra csaknem száz éve került sor utoljára a községben, a fejlesztés keretében 38 millió forint értékben az önkormányzat konyhája is megújult.

 

/T.D.