Vadonatúj elektromos buszokat kap Eger

A Zöld Busz Program keretében a Volánbusz Zrt pályázatot nyújtott be 100 elektromos autóbusz beszerzésére.

A 2021. július 30-i eredményhirdetésből kiderült, hogy a vállalat vissza nem térítendő támogatást kap az alternatív meghajtású járművek beszerzésére és a hozzá kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére. A beszerzésre kerülő autóbuszokból Egerben 6 db kerül forgalomba.
 
Egerben 6 elektromos autóbusz áll forgalomba
 
A Volánbusz Zrt elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy fiatalítsa autóbusz állományát és fokozatos zöldítésre törekszik új, alternatív meghajtású, alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésével.
 
A nyertes pályázatnak köszönhetően Székesfehérváron 12, Győrben 12, Zalaegerszegen 11, Egerben 6, Szolnokon 10, Szegeden 8 és a budapesti agglomerációban 40 db új, elektromos busz állhat forgalomban.
 
Az elnyert pályázatnak hála a Volánbusz Zrt fogja üzemeltetni az egyik legnagyobb alternatív meghajtású járművekből álló autóbuszflottát Közép-Európában.
 
Az elektromos autóbuszok magasabb utazási színvonalat biztosít majd, emellett pedig jó hatással lesz a városok levegőjének minőségére is.
 
A Zöld Busz Program az autóbuszok beszerzésének 80 %-át, valamint a hozzá kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítését maximum 60 %-ban támogatja.
 
A vidéki autóbuszokkal kapcsolatos közbeszerzési eljárások még folyamatban vannak, eredményhirdetés hamarosan várható.
 
BG
Forrás: Egerhírek, Heol
A képek illusztrációk