2,4 milliárdból újul meg az egri labdarúgás

Nyitrai Zsolt, a város országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2,4 milliárd forint értékű sportlétesítmény-fejlesztés indulhat meg Egerben. A kormánytámogatást a Szentmarjay Stadion és környezetének megújítására kapja a Borsodsport Invest Kft., együttműködésben a Eger Labdarúgó Sport Kft-vel.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy pár éve kínos helyzet alakult ki, amikor az NB I-be feljutott egri labdarúgócsapat nem játszhatta a városban a hazai mérkőzéseit, mert ott nem volt az élvonalbeli előírásoknak megfelelő stadion. Nyitrai szerint ennek az újabb egri sportos létesítményfejlesztésnek köszönhetően végre méltó körülmények között sportolhat több mint 300 helyi fiatal, akinek így meglesz a lehetősége arra is, hogy később esetleg az NB I-ben is kipróbálhassa magát. A képviselő beszámolt arról, hogy az elmúlt év végén aláírták a támogatói szerződést, s így szerinte egy sporttörténelmi együttműködés jött létre a kormányzat, a helyi civil szervezetek, egyesületek, illetve a városi önkormányzat között.

 

Megújul az egri a Szentmarjay Stadion és környezete

Egerben 2,4 milliárd forint értékű sportlétesítmény-fejlesztés indulhat meg a helyi labdarúgás megújítására

 


A 2,4 milliárd forintból egy új fejépület és egy fedett lelátó épül a Szentmarjay Stadionban, amely így 3500 fős befogadóképességű lesz, s megfelel majd a MLSZ NB II-es licencfeltételeinek. Ezen kívül a pénzből az úgynevezett északi sporttelepen az öltőző- és lelátórendszer fejlesztésével egy korszerű utánpótlás akadémiát is kialakítanak majd. A beruházásnak köszönhetően a helyi fiataloknak ezentúl nem kell elhagyniuk a régiót abban az esetben, ha magas szinten kívánnak sportolni. Martonné Adler Ildikó, a hevesi megyeszékhely sportért is felelős alpolgármestere elmondta, hogy a sportos létesítményfejlesztésekkel az is a céljuk, hogy minél több nemzetközi sporteseményt rendezhessen Eger, s ezáltal fellendüljön a városban a sportturizmus. A beruházás várhatóan 2019 közepére készül el.

 

MTI/T.D.