2006: a Bor és a Gasztronómia Éve

350 rendezvényt tervez a Magyar Turizmus Rt. idén. 2006-ot a Bor és Gasztronómia Évének nyilvánította a társaság, így havonta egyikét kiemelt programokkal mutatják be a kilenc turisztikai régió - hangzott el az egri sajtótájékoztatón.

dr. Galla Gábor vezérigazgató kiemelte: a rendezvények március 2-án kezdődnek, melyek marketingjére 100 millió Ft-ot költenek annak érdekében, hogy a belföldi utazásokat ösztönözzék. A vezérigazgató elmondta: három kiemelt rendezvény lesz az idén, a március 2-ai a Torkos Csütörtök címet viseli. 499 éttermet mozgósítottak, amelyek 50 % engedményt adnak a végszámlából a vendégeknek. Június 4-én indul a Nyitott Pincék program és október 27-29-én rendezik meg a bor és gasztronómia jegyében a turisztikai vásárt. A Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta: 2005-ben a belföldi turizmus soha nem látott mértékben fejlődött Magyarországon, 2006-ban további 4%-os forgalomnövekedéssel számolnak.


(pcs – forrás: egercity)