A fagylalt biztonságos

"A tisztiorvosi szolgálat az országos akcióprogram keretében a nagy forgalmú vendéglátóhelyeken végrehajtott fokozott ellenőrzésén számos hiányosságot talált.
Még mindig jellemző az ételek szabálytalan tárolása és másnapra való eltétele. Az ÁNTSZ városi intézeteinek és megyei intézetének munkatársai a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, országos akcióprogram keretében a nyári főszezonban Hevesben is fokozottan ellenőrzik a nagy tömegeket ellátó és nagy forgalmat lebonyolító vendéglátó- és közétkeztető helyeket. Beleértve a szezonálisan működő létesítményeket is, különös tekintettel az idegenforgalmi szempontból frekventált területekre.

A mostani ellenőrzések nem öncélúak, hiszen a nagyobb nyári melegben könnyen romló áruknál nagyobb a fertőzésveszély is - a kórokozók, baktériumok kritikus mértékű elszaporodásához a számukra ideális körülmények között elég pár óra -, és minden téren sokkal körültekintőbben kell figyelni az élelmiszerbiztonsági valamint az általános higiéniai körülmények előírás szerinti betartására. Így elkerülhetők a tömeges ételmérgezések, többek közt például a rettegett és veszélyes szalmonella fertőzések is. "

(Forrás:www.hevesmegyeihirlap.hu)