A járvány előtti szintre került Eger látogatottsága

Számtalan program várta a városiakat és a turistákat - az Eger Advent különösen vonzó volt, s sok embernek adtak is munkát az egri rendezvények 2022 végén.

Tavaly év végén Heves megye székhelye elérte a koronavírus járvány előtt jellemző látogatottságát. Több mint száz programon vehettek részt a helyiek és az Egerbe érkezők, az Eger Advent színpadán 250 fellépő szerepelt – tudatta a heol.hu.
 
A több mint egy hónapos rendezvénysorozaton 91 felnőtt és 34 gyermekprogram várta az érdeklődőket.
 
A rendezvények munkát is adtak: az árusítás 152 emberrel zajlott a Dobó téren, s csaknem ugyanennyien vállaltak ideiglenesen szerepet a programsorozatban. A téren és a Zalár utcán 38 árusítópont működött – írta a heol.hu.
 
Sokakat vonzott Eger adventje - Fotó: facebook.com/mirkoczki.adam/photos
Sokakat vonzott Eger adventje - Fotó: facebook.com/mirkoczki.adam/photos
 
A színes eseményekről három országos televízió is tudósított, népszerűsítve Egert. Az ünnepi programok megtartása fontos, hiszen a turizmus szempontjából is működött.
 
A turistaforgalom karácsonykor és szilveszter napján volt a legnagyobb, többen töltötték az időt Egerben, mint 2019-ben, még a koronavírus előtt, melyhez hozzájárult a város szakszerű népszerűsítése is a megfelelő időben – írta meg a heol.hu.
 
Fotó: facebook.com/mirkoczki.adam/photos
 
B.A.