A ZF-Egeré a Magyar Kupa

A ZF-Eger története során negyedik alkalommal hódította el a vízilabda Magyar Kupát. A hevesi együttes a 2015. december 13-i fináléban fantasztikus mérkőzésen, büntetőlövések után győzte le a címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép együttesét.

Egy perccel a vége előtt Kis Gábort végleg cserével kiállították, az Eger nem tudta gólra váltani a \"fórt\", amelyet a Szolnok is megkapott a végén, Varga Dénes pedig tíz másodperccel a vége előtt egy csodálatos elhajlásból egyenlített. A szabályok értelmében jöhettek a büntetők, a tíz \"próbálkozó\" közül egyedüliként az utolsó lövést elválló Vámos hibázott, ezzel az Eger hódította el a Magyar Kupát.


\"\"\"\"


A szolnoki Jansik Dávid és az egri Bedő Krisztián (kék 11-es) a férfi vízilabda Magyar Kupa döntőjében vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép mérkőzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. december 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép 13-12 (2-2, 2-1, 1-3, 3-2, 5-4) - büntetők után. Gólszerzők: Bedő, Cuk 2-2, Erdélyi, Hosnyánszky, Szivós, Biros, illetve Varga Dé. 3, Mitrovic, Aleksic 2-2, Vámos.
Kiegyenlített, kőkemény csatát láthatott a közönség, az Eger 1972, 2007 és 2008 után diadalmaskodott ismét.


MTI / MCOnet