Ágyakat kapott a Markhot Ferenc Kórház

Közel hetvenmillió forintos eszközberuházást hajtottak végre az egri intézményben: a neurológiai osztályra húsz, korszerű ágyat vásárolt a kórház OKF támogatással.  

A kórház húsz ágyat vásárolt a neurológiai osztályra, melyeket főként a stroke-on átesett betegek használnak majd. Az ágyak speciális eszközök. Elektromos vezérlésűek, különleges matrac jár hozzájuk, mellyel elkerülhetők a felfekvések, emellett multifunkciós kiegészítőkkel vannak ellátva, melyek a beteg kényelmét és az egészségügyi dolgozók könnyebb munkavégzését is szolgálják.  

 

Korszerű kórházi ágy

Korszerű kórházi ágy

 

2020-ban már történt hasonló beruházás az egri kórházban, akkor 137 darab ágyat kapott az intézmény, melyek infúziós állvánnyal ellátott eszközök voltak, és máig használják őket az intézményben: a kardiológián, az ortopédián és a traumatológiai osztályon.  

Az eszközvásárlási beruházás az Országos Kórházi Főigazgatóság pályázati programja, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Egységes ápolási eszközpark kialakítása című projektjének részeként valósult meg.  

 

M. A. 

Forrás: mti