Átadták az egri Szivárvány Óvoda új székhelyépületét

Nincs jobb befektetés annál, mint amikor "gyermekeink hétköznapjaiba és jövőjébe invesztálunk" - jelentette ki Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az átadón.

Novák Katalin kiemelte: nem mindenhol épülnek új óvodák és bölcsődék ma Európában, sok helyen elfogynak a gyermekek, és ezek az épületek kiürülnek. Ezért örömteli példa Magyarország és ezen belül Eger, ahol két új óvodát is átadnak az idén, amiből maga a város is profitál - fűzte hozzá. Jelezte: eközben a környező települések bölcsődéi is fejlődnek, melyek egyrészt tehermentesítik a megyeszékhelyt, másrészt könnyítik az érintett falvakban élők mindennapjait, a szülők munkába állását. A most átadott egri létesítményt méltatva Novák Katalin hangsúlyozta: olyan, 105 gyermeket befogadó, 1000 négyzetmétert meghaladó alapterületű, tágas és korszerű óvoda kezdi meg itt működését, amely fejlesztőszobájával, tornatermével, csoportszobáival és eszközellátottságával megfelel a 21. század elvárásainak.

 

Átadták az egri Szivárvány Óvoda új székhelyépületét - fotók: heol.hu

 

Habis László polgármester köszöntőjében nagy jelentőségűnek nevezte a 90 százalékban uniós és állami támogatással megvalósult, csaknem félmilliárd forintos beruházást. Felidézte: ez a munka tudatos és tervszerű építkezés része, melyet az is indokolt, hogy az elmúlt évtizedekben nem épült óvoda Egerben. Az új létesítmények kialakítása mellett számos óvoda és bölcsőde is megújult, illetve megújul a közeljövőben a városban - közölte. Kijelentette: az önkormányzat célja mindezekhez kapcsolódva az egészségügyi alapellátás korszerűsítése és a gyermekorvosi, védőnői, valamint családorvosi munka feltételeinek átfogó javítása és azonos színvonalra emelése Egerben.