Augusztus 15-ig még lehet jelentkezni az ingyenes LED-csere programra

Takarékossági és klímavédelmi szempontból egyaránt fontos résztvenni az ingyenes LED-csere programban, amelyre Egerben augusztus 15-ig még lehet regisztrálni.

Eger vezetése elkötelezett a klímavédelem és a zöld közösség létrehozása mellett - ezért az önkormányzat minden lehetőséget megragad arra, hogy a cél elérésében az egri családokat is támogassa – emelte ki közösségi oldalán Mirkóczki Ádám polgármester.
 
Mint írta, ehhez egy kézzelfogható segítség egy ingyenes LED-csereprogram, melyet a CYEB jóvoltából és velük közösen valósítanak meg.
 
A cél az, hogy az izzócserék révén csökkenjen a családok energiafelhasználása. Egy átlagos háztartásban a világítás költsége ugyanis a teljes villanyköltség közel 30 százalékát teszi ki.
 
Augusztus 15-ig még lehet jelentkezni az ingyenes LED-csere programra
Augusztus 15-ig még lehet jelentkezni az ingyenes LED-csere programra
 
Az ingyenes LED izzók cseréjének lehetőségével egri lakcímmel rendelkező magánszemélyek élhetnek. Fontos azonban, hogy a családok azon tagjai regisztrálhatnak, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval – tudatta Mirkóczki Ádám.
 
Regisztrálni augusztus 15-ig van lehetőség a www.ledcsere.hu weboldalon, ahol a részvétel feltételeiről is tájékozódhatnak. Egy kalkulátor segítségével pedig még azt is ki tudják számolni, milyen mértékű megtakarítással számolhatnak éves szinten, ha igénybe veszik a korszerű izzókat.
 
Az önkormányzat gondolt azokra is, akik nem gyakorlottak dokumentumok szkennelésében vagy az internet használatában – jegyezte meg a városatya.
 
Ők az IFI PONT irodájában, a Dobó tér 9. szám alatt élhetnek a csereigénnyel, szakemberek segítenek mindazoknak, akiknek erre szüksége van a regisztrációhoz – írta közösségi oldalán a polgármester.
 
Fotó: Facebook.com/mirkoczki.adam
 
B.A.