Az Egri Főegyházmegyei Karitász segélycsomagokat oszt

Az Egri Főegyházmegyei Karitász a válsághelyzetben önkéntesek bevonásával 50 településen segít a főegyházmegye területén (Borsod, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye K-i része), az egri központban összeállított csomagokat (szájmaszkok, kézfertőtlenítők, mosószerek, tartósélelmiszerek) nagycsaládosok és egyedülálló idősek kapják meg.

Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke Katolikus Karitász egri központjában tett látogatásán hangsúlyozta: a hazai áruk vásárlásán és fogyasztásán sokak egzisztenciája múlik. A tét a munkahelyek megőrzése és újak teremtése mellett az, hogy az embereknek segélyek és támogatások helyett legyen lehetőségük dolgozni - mondta az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, megjegyezve: "a legjobb karitatív tevékenység mindig az, ha munkát tudunk adni valakinek."Soltész Miklós köszönetet mondott a Katolikus Karitásznak és minden karitatív szervezetnek, valamint önkéntesnek az elmúlt másfél hónapban a rászorulókért tett erőfeszítéseikért, a munkájukat "fantasztikusnak és nélkülözhetetlennek" nevezte. Kijelentette: őrizni és erősíteni kell azt az összefogást, mely a veszélyhelyzet kihirdetése óta megvalósult az országban.

 

Az Egri Főegyházmegyei Karitász segélycsomagokat oszt

 

Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegye karitászközpontjának igazgatója az eseményen elmondta: a szervezet a válsághelyzetben Borsod, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye 50 településén nyújt segítséget. A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint az egri érsekség a járvány elleni védekezést eddig csaknem 20 millió forint értékű adománnyal segítette. Ennek legnagyobb részét az a 17 tonna tartós élelmiszer tette ki, amelyet 2800 családnak osztott szét a 42 településen mintegy 200 önkéntest mozgósítani képes helyi karitász központ.