Az egri kórház felkészült az esetleges megbetegedések kezelésére

A Markhot Ferenc Kórház felkészült az esetleges koronavírus-fertőzések kezelésére, a betegek biztonságban vannak az egri intézményben - jelentette ki sajtótájékoztatóján a kórház főigazgatója.

Vácity József hangsúlyozta: jelenleg a legfontosabb feladat a koronavírus-fertőzések és a járvány megelőzése, amelyek kapcsán az egri gyógyító intézmény teljesítette feladatát. Emellett "minden tekintetben felkészült a betegség esetleges szélesebb körű előfordulásának kezelésére is" - fűzte hozzá. Kiemelte, hogy a látogatási tilalom bevezetésével garantált a kórházban kezelt betegek biztonsága. A Markhot Ferenc Kórház felkészült a rendelkezés betartatására, a portaszolgálat és a vagyonvédelem megerősített létszámmal működik - jelezte.

 

Az egri kórház felkészült az esetleges megbetegedések kezelésére

 

Kérdésre közölte: az intézményben jelenleg nincs olyan beteg, akinél kimutatták volna a koronavírus jelenlétét. Két nő van megfigyelés alatt, ők Svájcból tértek haza a napokban. "Célzott laborvizsgálatot végeznek, a mintákat a Nemzeti Népegészségügyi Központba küldik tovább" - mondta, hozzátéve: ebből állapítják meg vagy zárják ki a koronavírus-fertőzést.