Az egri Sanatmetal Kft jelentős beruházást hajtott végre

Az egri Sanatmetal Kft közel másfél milliárdból valósított meg beruházást.

Az Egészségipari Támogatási Program keretében 50 százalékos támogatottsági intenzitású, közel másfél milliárd forint értékű beruházást valósított meg a Sanatmetal Kft. Az elnyert összeg 724 millió forint, amit 746 millió forint önrésszel egészített ki a cég.
 
A koronavírus járvány berobbanásakor az ország túlzottan ki volt téve külföldi cégeknek, emiatt a kormány eldöntötte, hogy kiemelten azokat a magyar cégeket támogatja, akik elősegítik egészségügyi területen hazánk önellátását.
 
Közel másfél milliárd forintos beruházást valósítottak meg
 
A Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft-t több mint 50 éve alapították, jelenleg 200 főt foglalkoztat Egerben. Az Európa Top 20 vállalkozása közé tartozó vállalat beruházása 2020 nyarától 2022 tavaszáig tartott. Egyebek mellett megújult több öltöző és szociális blokk, számos új termelő berendezést vásároltak, valamint új tisztateret is kiépítettek.
 
A beruházás meghatározó részét képezte a kor technológiai világszínvonalát képviselő termelő berendezések beszerzése, ezekből összesen 14-et vásároltak: egy, a különböző biokompatibilis acél- és titán ötvözetek nagy sebességű és nagy pontosságú vágására alkalmas CNC vezérlésű vízsugaras kivágó berendezés, egy modern lézerjelölő, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes termékre magas minőségű termékjelölés kerüljön, valamint egy korszerű ETO sterilizáló és az annak biztonságát szolgáló katalizátor.
 
BG
Forrás: MTI, Egerhírek
Fotók: MTI/Komka Péter