Az Emerson új gyártócsarnokot épít Egerben

A hevesi megyeszékhelyen bővül a pneumatikagyártással foglalkozó Emerson vállalat. A 4,5 milliárd forintos beruházás 200 új munkahelyet teremt majd Egerben.

4,5 milliárd forintos fejlesztés által több mint 10 000 négyzetméteres gyártócsarnokot épít az Emerson vállalat, amely által 200 új munkahelyet teremtenek Egerben. A városban már több mint 50 éves hagyománnyal rendelkezik a pneumatikagyártás, amellyel a fejlesztő vállalat is foglalkozik.

Az egri gyár területe közel a duplájára nőhet a beruházásnak köszönhetően. Kiemelendő, hogy új gyártó-, raktározási- és logisztikai épület is épül, mindezek mellett pedig egy új irodaház megépítése is kivitelezésre kerül. 

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott kiemelte, hogy az Emerson vállalat filozófiája megegyezik a kormányéval, miszerint a jövő záloga a munkahelyteremtés és a munkahelymegőrzés. A kormánymegbízott szerint továbbá a jövőbe vetett hit és az értékteremtés szimbóluma az Emerson beruházása. Szerinte a vállalat magas hozzáadott értékű termékeket állít elő, fenntartható módon, mindezt káros anyagok kibocsátása nélkül. Az pedig, hogy az amerikai cégcsoport észrevette a magyar mérnöki szakértelemben a lehetőséget, külön örömteli - tette hozzá. 

emerson_beruhazas

Az épületegyüttes megépítése után 200 új munkahely jön létre

Gödri István, a cég vezérigazgatója szerint az egri szakemberek kiváló munkáját mutatja az is, hogy a vállalatcsoport kutatás-fejlesztési központja Egerben kap helyet. A vezérigazgató elárulta, hogy az egri telephely a bővítés által az Emerson egyik legnagyobb gyártóegységévé válik. Mivel számtalan új munkahely is keletkezik ezáltal, a toborzás már zajlik: többek között, mérnöki, logisztikai, gyártási és egyéb további pozíciókba is keresnek szakembereket. 

Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, külön örömteli, hogy a járvány miatti nehéz hónapokat követően egy olyan beruházásról lehet hírt adni, amely további 200 család számára biztosít majd megélhetést. A polgármester rámutatott, hogy szükséges is van az ilyen ipari fejlesztésekre a városban, hisz régi problémának tekinthető, hogy a város lényegében egy lábon áll: a turizmusra, a vendéglátásra, a gasztronómiára és a történelmi emlékekre épül a város gazdasági alapja, a világjárvány pedig pont ezen területeket sújtotta a leginkább, ezért is nagyszerű hír, hogy itt bővít az Emerson. 

A 4,5 milliárd forintos fejlesztés révén az épületegyüttes várhatóan még idén felépül. 

(Képek forrása: Mgye2018, Emerson Facebook oldala)

CS.SZ.