Borbírálat

2004-es kísérleti borokat bíráltak az FVM Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében.
Gál Lajos, az intézet igazgatója hangsúlyozta: ezek a bírálatok azért is fontosak, mert a borminőség kialakulásában jelentősége van az évjáratnak, a technológiának, a fajtának és a termőhelynek is. Az ezekkel kapcsolatos kísérletek hozta eredmények alapján tudja tanácsokkal segíteni az intézet a termelőket. A kóstolón szereplő minták közül kiemelték az Egri Bikavér alapjául szolgáló Kékfrankos, Hárslevelű szőlőfajták termőhelyeivel kapcsolatos kísérleteket. A kutatóintézet évente 400 kísérleti bort állít elő, amely közül most ötvenet kóstoltak meg.

Elbúcsúztatták dr. Misik Sándort
Ezen a héten tölti utolsó munkanapját a nyugdíjba vonuló szakember. A kutatóintézet igazgatóját a borbírálat után ünnepélyes keretek között búcsúztattak el.
pcs